Over mij

Profielfoto Sharon Partoredjo bordeaux haarband

‘Zonder de diepe dalen in het leven kun je de hoogtepunten niet waarderen’  – Sharon Partoredjo

Ja, dat ben ik: Sharon Partoredjo. Van origine Javaans en een echte 90’s kid. Opgegroeid tussen de Nederlanders voel ik me meer een Bounty, alhoewel het wel fijn is om van twee culturen te hebben mogen genieten.

Opgeleid als Art & Designer heb ik brede interesses in kunst en creaties. Overal waar ik ga kan ik de schoonheid in de kleinste dingen zien.

Ik ben een openhartig persoon die gauw een klik heeft met anderen. Krijg vaak te horen dat ik als een zeer optimistisch persoon word ervaren.

‘Over gemaakte keuzes heb ik geen spijt, anders had ik niet de mensen gekend die ik nu ken’ – Sharon Partoredjo

Wat is jouw persoonlijke levensvisie,- missie en strategie?

Het is algemeen bekend dat je als bedrijf glashelder moet kunnen formuleren wat je visie, missie en strategie is. Echter vind ik dat  je dit ook op persoonsniveau kunt uitdragen in je privé leven. Hoe het er bij mij uitziet, zal ik je vertellen.

‘De mensheid blij(er) maken’

Als echte people pleaser is het meer een valkuil voor me om over mijn eigen kunnen te gaan, dan dat het me niet lukt om anderen blij te maken. Maar oh boy, wat kan ik ervan genieten om anderen blij te zien worden door mijn bijdrage. Het kunnen de kleinste dingen zijn die de mens blij kan maken. Heerlijk is het om jou blij te zien.

‘Doe wat je gelukkig maakt’

Je ziet vaak genoeg dat mensen werken om het geld, niet omdat ze het zo’n leuke baan vinden. En ik snap die beweegreden ook, want als je eenmaal een vast contract hebt en een groot huis dient te bekostigen met kinderen in je gezin, dan stap je niet zo gauw over naar een andere baan. Maar tóch, het is mogelijk! Tegenwoordig zie je meer millenials die hun hart volgen en op zoek zijn naar een baan wat echt bij hun past. Ik hoop zo erg dat ook jij een gelukkig leven mag leiden.

Al jaren pas ik deze strategie toe in mijn leven en heb ik het eigenlijk nooit als strategie gezien. Het is gewoon een onderdeel van mij, dit is wie ik ben en wat ik uitdraag.

Complimenteus

Op straat, in het ov, in een restaurant. Waar dan ook, waar juist ook onbekende mensen zijn. Als je iets bijzonders aanhebt, als je make-up on fleek is, als je er prachtig uitziet, dat krijg je gewoon te horen van me! Ik ben absoluut geen persoon die complimenten voor me houdt, maar wil het je juist laten weten. Echter geef ik alleen oprechte complimenten en zoek ik niet iets om maar te kunnen zeggen. Hoe mooi is het om mensen op te zien beuren door simpelweg een compliment aan ze te geven. Het is ook maar een kleine moeite om het uit te spreken.

Joggers aanmoedigen

Voor mij gebeurt het vaak als ik op de fiets zit. Als ik een jogger inhaal of als er een jogger in tegenovergestelde richting komt aanlopen.

1 )  Zoek oogcontact
2 )  Zet een brede lach op
3 )  Steek je duim op
4 )  Zeg: Goed bezig!

Als jogger zou dat toch leuk zijn om een blijk van waardering te krijgen voor hetgeen je doet. Je hebt toch maar die sportschoenen aangetrokken en de moed verzamelt naar buiten te gaan om te joggen of hardlopen. Daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben.

Praatje maken

Als er aanleiding is om iets te kunnen zeggen tegen een vreemde, kan dat onverwachts tot leuke gesprekken leiden. Ik moet ook wel zeggen: wie goed doet, goed ontmoet. Laatste tijd kom ik vaak in aanraking met vreemde mensen die na een paar minuten helemaal niet meer vreemd voor me zijn. Alsof we elkaar al jaren kennen! Het is zo leuk om in contact te komen met onbekenden. Dat geeft de dag toch weer een onverwachte draai.