Visionair spreker

Tegenwoordig is motivational speaker echt een begrip. Om mijn vrije vertaling naar het Nederlands eraan te geven, noem ik mezelf een visionaire spreker. Want ja, ik heb eenmaal een visie die ik wil uitdragen. En ja, dat doe ik wel met een optimistische en motiverende insteek. Ik ben er om de mensheid nieuwe inzichten te geven. Het is aan jezelf wat je met die nieuwe inzichten doet. Uiteraard leven we in een wereld waarin we constant omsingeld worden door nieuwe informatie. Maar niet elke informatie is persoonlijk bruikbaar of interessant. Kies wat goed voor jou voelt en wat bij je past. Dan kan je zelf bepalen of je het je eigen wil maken, of je het wil internaliseren.

Meer zelfliefde

Eens liever zijn voor jezelf dan alleen maar voor anderen. Onvoorwaardelijk van jezelf leren te houden. Meer zelfliefde houdt zóveel in.

‘Soort zoekt soort’ zeggen ze. En misschien is dat ook wel echt zo. Het is waarschijnlijk niet voor niks dat ik me heb omringd met dames die even perfectionistisch zijn van aard als ik. Het beste uit jezelf naar boven halen. Goed is helaas nog niet goed genoeg. Alles willen doen voor anderen. Niet nee kunnen zeggen. Poeh, poeh, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat maakt dat wij onszelf niet meer op de eerste plaats zetten? Hoe ga je liever voor jezelf zijn? Waarom zouden we meer me-time in moeten lassen? Zoveel vraagstukken die er te verzinnen zijn waarop jijzelf het antwoord weet, diep van binnen.

Laten we er samen naar kijken en erover praten. Zo bied niet alleen ik nieuwe (of ‘Oja, vergeten’) inzichten, maar de rest van de groep ook. Samen staan we sterk, zodat we daarna in ons eentje weer wat sterker kunnen zijn.

Het leven van je tiener

Interactief sprekersoptreden om de brug tussen jou en je tiener te verkleinen, je tiener beter te begrijpen en beter te ondersteunen.

Wellicht herkenbaar: je dochter en/of zoon die bij thuiskomst meteen naar z’n kamer gaat en er alleen uitkomt voor het avondeten. Als je vraagt hoe zijn dag was, zegt hij: ‘Ja, goed hoor’. Ze kunnen in het weekend uitslapen tot 12 uur en zijn naar jou als ouder niet zo spraakzaam. Hoort allemaal bij de leeftijd. Maar weet je wel wat er speelt in zijn belevingswereld? Wat is hetgeen dat je kind graag wil horen? Wat is hetgeen waar je kind naar verlangt? Wat verwacht jouw zoon of dochter van jou? Zoveel vragen, maar wat is het juiste antwoord? Is er überhaupt wel een juiste antwoord?

In dit sprekersoptreden breng ik verschillende thema’s aan het licht:
– Studie
– Pesten
– Belastbaarheid
– Depressie/suïcidaliteit
– Communicatie

Een sprekersoptreden als dit brengt vele inzichten en stof tot nadenken. Test de nieuwe communicatie tussen jou en je kind en kijk hoe hij/zij erop reageert. Grote kans dat zijn belevingswereld verbreed wordt. Tenslotte wil je het beste voor je kind en als ouder kun je niet meer dan je best doen.